Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому кварталі платники Вінниччини перерахували 50,6 млн грн екологічного податку

, опубліковано 11 квітня 2024 о 11:52

Упродовж І кварталу 2024 року платники, що здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів 50 млн 582,4 тис. грн екологічного податку. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

За її словами, з цієї суми майже 22,8 млн грн було спрямовано до загального фонду держаного бюджету, а більш ніж 27,8 млн грн – до спеціального фонду місцевих бюджетів.

Нагадаємо, що об’єктом та базою оподаткування екологічним податком є, зокрема, обсяги та викиди забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Це визначено п. п. 242.1.1 п. 242.1 ст. 242 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Зауважимо, що на період дії воєнного стану для платників, об’єкти яких зареєстровані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації,  сплата екологічного податку тимчасово скасована.

Повний перелік областей, де проводяться бойові дії або територій, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, визначено Кабінетом Міністрів України.